14/11 - IKEA vestiging in Merksem?

Bij een informele samenkomst van enkele gemeenteraadsleden en kopstukken uit de antwerpse middenstand kwam Sjefke eerder deze week te weten dat IKEA België een tweede vestiging wil openen en daarvoor “een lokatie op het grondgebied van het district Merksem” op het oog te hebben.

IKEA had eerder dit jaar al aangegeven dat men een tweede vestiging in Antwerpen-noord wilde openen. “De mensen van IKEA hebben mij verteld dat het voor 99% zeker de lokatie in Merksem wordt,” aldus het gemeenteraadslid.

Navraag bij André Keulemans, Districtsschepen voor o.a. openbare werken leerde dat er nog geen aanvraag voor een bouwvergunning is gedaan. “Maar het kan goed zijn dat men een bestaand pand langs de Bredabaan op het oog heeft. In dat geval zal dat dan ook volledig langs ons heen gaan. Ik zou overigens niet weten waar een groot bedrijf als IKEA zou kunnen gaan bouwen in ons district.” De persvertegenwoordiger van IKEA, mevrouw Huyberechts wilde ons niet te woord staan. IKEA Zweden ontkent dat de firma ueberhaupt met enig nieuw project in België bezig is.

De Zweedse IKEA groep is gespecialiseerd in het ontwerp en de distributie van meubelen en interieurdecoratie. In zijn 154 winkels in 31 landen over de hele wereld biedt IKEA“een ruim assortiment mooi ogende en praktische interieurartikelen tegen zo’n lage prijzen dat de meeste mensen ze kunnen betalen”. In het boekjaar 2001 behaalde de IKEA groep een omzet van 10,4 miljard euro.

IKEA werd opgericht in 1943 en opende zijn eerste Belgische vestiging in 1984. De hele meubelindustrie stond in rep en roer en alle conventies werden in vraag gesteld, want IKEA ontwerpt, vervaardigt en verkoopt interieuraccessoires en meubelen in zelfbouwpakketten; de winkels werken met zelfbediening; de klanten kopen een meubel, nemen het mee naar huis en zetten het zelf in elkaar. Voordelig voor beide partijen.

Het productieconcept van IKEA maakt het mogelijk de prijzen zo laag mogelijk te houden en niet, zoals zo vaak gebeurt, om ze als “design” te verkopen tegen woekerprijzen.

IKEA Belgium N.V. telt momenteel 4 winkels: in Zaventem, Ternat, Wilrijk en Hognoul. Samen realiseren ze een omzet van meer dan 260 miljoen euro (in 2001), en stellen ze 1300 werknemers tewerk.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren