29/09
De Lijn wijzigt aanbod ten noorden van Antwerpen

(Het Nieuwsblad) - Vanaf 1 oktober voert De Lijn wijzigingen door op de buslijnen ten noorden van Antwerpen. Voor wie naar Schoten, Brecht, Rijkevorsel, Hoogstraten, Schilde of Oelegem moet, wordt het uitkijken.

En buslijn 411 tussen Zandhoven, Zoersel en Oostmalle wordt vanaf zaterdag vervangen door een belbus.

Uit tellingen van De Lijn blijkt dat buslijn 411 op het traject tussen Zandhoven en Oostmalle tijdens de daluren en het weekend onderbezet blijft.

Daarom heeft De Lijn beslist om op dit stuk een belbus in te zetten.

De belbus passeert alle huidige haltes van buslijn 411.

In Zoersel geeft ze bovendien aansluiting op snelbus 417 naar Antwerpen.

Op deze manier blijft er een vlotte verbinding met de stad.

,,De reizigers krijgen met de belbus bovendien meer verplaatsingsmogelijkheden'', zegt Hella Rogiers van De Lijn.

,,Zeven belangrijke attractiepolen in de buurt, zoals het revalidatiecentrum in Pulderbos en het gemeentehuis in Halle, worden nu met de belbus bereikbaar. De belbus rijdt enkel op aanvraag. Reizigers moeten hun rit dus reserveren. Dat doen ze telefonisch op het nummer 03/218.14.94, liefst één dag van tevoren, met een minimum van twee uur op voorhand.''

Er verandert ook heel wat op de huidige zestigers. Buslijn 60 wordt opgesplitst in 600, 601, 605, 607 en 608.

De 600 rijdt van de Fr. Rooseveltplaats in Antwerpen via Calesbergdreef, de ring van Schoten en St. Job naar Brecht, Sint-Lenaarts, Rijkevorsel, Hoogstraten en Meer.

Bus 601 rijdt van de Fr. Rooseveltplaats via Calesbergdreef en de ring van Schoten ook naar St. Job, en rijdt dan door naar Kristus Koning in St. Job.

De snelbus tussen Hoogstraten en Antwerpen rijdt vanaf 1 oktober onder lijnnummer 605.

Ze rijdt van Antwerpen over de E19 Noord naar Brecht (P&R Sint-Job), en verder naar Sint-Lenaarts, Rijkevorsel en Hoogstraten.

Buslijn 61 rijdt vanaf 1 oktober onder nummer 610 rijdt van de Fr. Rooseveltplaats naar Oelegem en krijgt een volledig nieuwe dienstregeling, waarbij het aanbod van deze lijn tijdens het weekend wordt uitgebreid.

Buslijn 62 rijdt straks met lijnnummers 620, 621 en 629.

Buslijn 620 rijdt van de Fr. Rooseveltplaats in Antwerpen via Deuzeld, Schoten centrum en Schoten Bloemendaal.

Op weekdagen tijdens de spitsuren rijdt deze lijn nog door naar St. Job, Brecht, Sint-Lenaarts, Rijkevorsel en Hoogstraten.

Buslijn 621 rijdt van de Fr. Rooseveltplaats in Antwerpen via Deuzeld, Schoten centrum, Schoten Bloemendaal naar St. Job Kristus Koning.

Jan Auman

Meer info via De Lijn 070 220 200

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren