07/03
“Geen veerpont tussen Merksem en Deurne!”

De CD&V was vorige week al actief rondom de problematiek van de Bredabaan, en ook de jongerenafdeling van de partij mengt zich komend weekeinde in de vele discussies die het Mobiliteitsplan Merksem/Deurne-noord teweeg brengt/heeft gebracht.

De brug van het Sportpaleis is na de verbreding van het Albertkanaal alleen nog te gebruiken voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer

Vooral de gevolgen van de verbreding van het Albertkanaal zouden voor Merksem wel eens zeer ingrijpend kunnen zijn, en het is daarom dat Jong CD&V-Merksem nu zaterdag actievoert.

Zoals de meeste Merksemnaren wellicht wel bekend moeten ook de bruggen aangepast worden aan de nieuwe breedte van het Albertkanaal.

Daardoor verdwijnt de IJzerbrug sowieso.

De bruggen moeten namelijk ook verhoogd worden en dat is vanwege het Viaduct van Merksem (Ring) direct boven de IJzerbrug simpelweg onmogelijk.

Maar ook de Brug van den Azijn en de brug van het Sportpaleis verdwijnen geheel of gedeeltelijk.

Alleen de brug van het Sportpaleis zou na de verbreding namelijk herbouwd worden, maar daarna alleen toegankelijk zijn voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.

De Merksemse automobilist raakt daarmee dus in een keer drie toegangen tot Antwerpen kwijt!

Als alternatief wil het Vlaams gewest de Hoogmolenbrug enkele kilometers dichter bij Merksem herbouwen, maar dat stuit weer op zeer veel verzet in Schoten.

“Wij willen dat een vlotte verbinding met Deurne na 2010 mogelijk blijft, ook per auto. Tevens vragen we dat de verbinding met Antwerpen via de IJzerlaan behouden blijft,” stelt Tom Brosens, de voorzitter van JONG-cd&v-Merksem.

“Dat is niet alleen in het belang van de Merksemnaren die snel tot in de stad willen geraken, maar ook voor de bewoners van de wijk Dam die ook in de toekomst Merksem vlot willen blijven bereiken.”

Om al deze argumenten kracht bij te zetten voert JONG-CD&V Merksem op 12 maart actie aan de brug van het Sportpaleis.

Vooral het verdwijnen van die brug is voor Merksemnaren een groot gemis.

“Maar ook voor het Sportpaleis zou dat zeer vervelend zijn, aangezien dan heel wat parkeerruimte weg zou vallen. Bovendien is er nu een zeer druk verkeer tussen beide districten, kijk maar naar de Deurnsebaan. Twee rijstroken in elke richting is dan ook het absolute minimum,” aldus Brosens.

Deze actie van Jong CD&V staat overigens niet op zichzelf, maar kadert in het Uitbreekuur: overal te lande zal JONG-cd&v opkomen voor een zinvol gebruik van de beschikbare ruimte.

Belangrijke signalen voor het beleid of onoverbrugbare jeugddromen?

Arjan Plantinga

De actie begint zaterdag 12 maart om 11u00 aan de voet van de brug

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren