28/12
Houten meubelcollectie h.ollary.b. eert John Lennon
Kasten vol rust en vrede

(GvA) - Give Peace a Chance, dit is de naam van de nieuwe meubelcollectie van de Noord-Ierse kunstenares Helena Ollary.

Onder haar pseudoniem h.ollary.b. opende ze woensdagavond aan de Mechelsesteenweg haar nieuw expositie als eerbetoon aan John Lennon; houten meubelen die allen geïnspireerd zijn op het werk van Lennon.

"John Lennon is dit jaar vijfentwintig jaar dood en voor mij is dit het perfecte moment om mijn waardering te uiten voor zijn zoektocht naar vrede en rust", legt de ontwerpster uit.

Eén van haar favoriete werken is Imagine.

"Dit is eigenlijk het enige werk dat aan de muur hangt en dus niet 'gebruikt' kan worden. Het zijn twaalf stukken die allemaal de reflectie van de maan in het Albertkanaal voorstellen. Ik ben 's nachts aan de waterkant gaan zitten schetsen en samen met mijn team hebben we die schetsen in mijn studio in Merksem in Amerikaanse witte eik uitgevoerd. Het straalt voor mij echt rust en vrede uit."

Kinderen spelen een belangrijke rol in de filosofie van Ollary.

"Als je kinderen al op jonge leeftijd in aanraking brengt met kunst, zullen ze het op latere leeftijd beter weten te waarderen. Kunst is niet moeilijk, zoals veel mensen denken, het kan ook heel toegankelijk zijn."

Door kunst te combineren met gebruiksvoorwerpen zoals tafels en kasten, hoopt zij dit te bereiken.

"Je ziet hier kasten en tafels van kwaliteitshout. Het voelt lekker, het ruikt lekker. Het zijn gebruiksvoorwerpen, je kunt er op zitten, er tegenaan leunen, er spullen instoppen, maar tegelijk is het ook kunst. Die combinatie vind ik fantastisch. Zo integreer je kunst in het dagelijks leven."

Tentoonstelling:
Love Wood, Mechelsesteenweg 67.
Woensdag, donderdag en vrijdag van 15u00 tot 18u00 en op zaterdag en zondag van 14u30 tot 18u00.

En: Corinthia Hotel Antwerpen

Give Peace a Chance loopt nog tot 27 februari.

Fleur Franssen

 

 

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren